Загинула дружина: на Миколаївщині ексдепутату повідомили про підозру

Слідчі поліції вручили підозру екс-депутату Миколаївської обласної ради у недбалому зберіганні зброї, що спричинило загибель його дружини. Про це повідомляє місцева поліція.

29 грудня за процесуальної підтримки прокуратури слідчі Центрального відділу поліції повідомили про підозру 34-річному жителю Миколаєва, колишньому депутату обласної ради, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 264 КК України, а саме - у недбалому зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, що спричинило загибель людини. Санкція інкримінованої статті передбачає обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Відомо, що 29 червня між подружжям виникла сварка, в ході якої 33-річна жінка вибігла на подвір’я, взяла з автомобіля вказаний пістолет чоловіка, повернулася в будинок, зачинилась у кімнаті на другому поверсі, де здійснила постріл собі в область голови, що призвело до смерті.

В ході розслідування обставин трагедії поліцейські встановили, що чоловік загиблої грубо порушив передбачені нормативними актами правила й умови зберігання зброї та бойових припасів. За Інструкцією зброя та бойові припаси до неї мають зберігатися у металевих шафах, сейфах, при цьому зброя повинна зберігатись в розрядженому стані. Проявивши злочинну самовпевненість, будучи власником пістолету «Форт 12 РМ», пристосованого для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями калібру 9 мм, достовірно знаючи про небезпечні властивості зброї, миколаївець залишив власний пістолет в автомобілі, зумовивши вільний доступ до нього сторонніх осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення