Загинули в кріслах: названа головна причина смерті пасажирів суперджета в Шереметьєво

 СЕГОДНЯ

Більшість пасажирів SSJ 100, що здійснив у травні аварійну посадку в Шереметьєво, загинули не від удару об землю, а від вогню і отруєння продуктами горіння. Про це розповів керівник головного управління криміналістики Слідчого комітету Росії генерал-лейтенант Зигмунд Ложис.

За попередніми даними, заявив Ложис, отруйні речовини виділялися при горінні не тільки пального, але і обшивки салону, зробленої із пластику.

Він також додав, що більшість людей загинули в кріслах, "так і не встигнувши відстебнутися, зреагувати на те, що сталося".

У справі про катастрофу SSJ 100 авіакомпанії "Аерофлот" в Шереметьєво звинувачення висунуті командиру екіпажу Денису Євдокимову. На допиті Євдокимов заявив, що пожежа набула подальшого розповсюдження в салоні, так як хтось відчинив задні двері, в той момент, коли через передні евакуювали пасажирів. Через тяги, за словами Євдокимова, вогонь швидко поширився салоном. При цьому сам по собі корпус літака міг би довго витримувати температуру горіння пального, додав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення