Загинули від мін: в ООН озвучили страшну статистику про смерті на Донбасі

 СЕГОДНЯ

Жителі Донбасу продовжують гинути від мін. Сумну статистику повідомив заступник голови Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні Іване Бочорішвілі 16 жовтня на прес-конференціїони людей щодня стикаються з небезпекою загинути від снаряда, що розірвався, під час походу до магазину або до школи, орання землі.

"Тільки 30 вересня в результаті дії вибухового пристрою в Горлівці троє дітей трагічно загинули, і одна дитина отримала поранення. Міни представляють величезну небезпеку для цивільного населення. З січня 2018 року загинуло 92 людини. Два мільйони людей щодня стикаються з таким ризиком", – говорить Бочорішвілі.

За його словами, Україні та міжнародним організаціям потрібно приділяти увагу розмінування території. Це питання стане одним з ключових в плані гуманітарного реагування ООН на 2019 рік. Крім того, представник ООН нагадав про страшну статистку смертей серед мирного жителів за останні чотири роки на Донбасі.

"Кількість жертв серед цивільного населення зростає. З початку військових дій понад 3 000 цивільних осіб загинули і майже 9 000 отримали поранення. З початку 2018 року 241 людина постраждала від конфлікту, 46 загинули і 195 отримали поранення", – додає експерт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення