Загинуло 15 осіб: У перший день року сталося 138 пожеж

У перший день нового року в Україні відбулася рекордна кількість пожеж. Як повідомила пресслужба ДСНС, за першу добу 2020 року в країні зафіксовано 138 таких випадків.

"Загинули 15 осіб, ще 7 отримали травми. Основною причиною пожеж стали недбалість громадян і нехтування нормами безпеки", – повідомив пресцентр ДСНС.

За даними рятувальників, 5 осіб з 15 загинули через необережність під час куріння, інші загинули через несправність систем пічного опалення та необережне поводження з вогнем.

Найперші пожежі в новорічну ніч відбулися вже через півгодини після бою курантів. Наприклад, у Дніпровському районі Запоріжжя виклик надійшов о 00:30. Жителі п'ятиповерхівки повідомили, що на балконі загорілися речі. А ще через півтори години схожий виклик на лінію 101 надійшов у Бердянську Запорізької області.

"Ймовірно, що причиною цих пожеж стали петарди, які впали на балкони з сусідніх балконів", – повідомили запорізькі рятувальники.

Не обійшлося без трагедій і напередодні новорічної ночі. В останній день 2019 року, 31 грудня, під час пожеж на території України загинули 12 осіб, травми отримали четверо громадян.

Щоб уникнути пожеж у святкові дні, рятувальники радять використовувати сертифіковані гірлянди і бути обережними під час запуску салютів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення