Загинув у боротьбі проти ворожих ДРГ: Захиснику Сергію Третяку просять присвоїти звання Героя України (фото)

На сайті президента України з’явилась петиція щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) Захиснику Сергію Третяку.

Сергію навіки залишиться 30 років. Він служив солдатом у зведеному підрозділі військової частини А0952, а загинув на Сумському напрямку у боротьбі проти ворожих ДРГ.

"Герой загинув 22 жовтня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям, виконуючи бойове (спеціальне) завдання по захисту України з відсічі збройної агресії російської федерації, а саме ведення засадних дій на імовірних маршрутах переміщення диверсійно-розвідувальних груп противника в районі Сумської області", - йдеться у петиції.

Наразі збір підписів триває. Петицію зареєстрували 27 лютого 2024 року. Станом на 11 березня вона набрала половину голосів з 25 тисяч необхідних.

Що відомо про Третяка Сергія Ігоровича

У день свого народження 24 лютого 2022 року Сергій Третяк став на захист України у складі перших загонів ТрО, які захищали Київ, а 18 березня 2022 року добровольцем був прийнятий в "Загін ТрО при Президентові України" Київської міської територіальної громади №9. Також перебував у гарячих точках на Донецькому, Запорізькому та інших напрямках вздовж лінії фронту.

Влітку 2023 року був нагороджений почесною відзнакою "Золотий хрест", яку прийняв з рук Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Родина, друзі й побратими загиблого Героя відгукуються про Ігоря як про справжнього патріота, гідного українця і сміливого воїна, який довів це ціною власного життя. Побратими кажуть, що Ігор був надійним товаришем і вірив у перемогу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення