Загострення на Донбасі: ЗСУ знову зазнали втрат

 СЕГОДНЯ

Поки українські військові просуваються все далі на Донбасі, ворог продовжує атаки. За сьогоднішній день вже скоєно 12 обстрілів, у тому числі і з забороненого озброєння, повідомили в Міноборони.

Так, близько 00:30 ночі російсько-окупаційні війська майже годину з боку Верхньошироківського з кулеметів великого калібру і стрілецької зброї обстрілювали військовослужбовців ООС поблизу населеного пункту Харчовик.

Також неподалік Новотроїцького двічі за ніч були обстріляні позиції ЗСУ із заборонених мінометів 120-го і 82-го калібрів автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Ще один обстріл тут стався після шостої години ранку, цього разу з міномета калібру 120 мм і кулеметів великого калібру.

"Під ранок ворог випустив чотири міни калібру 82 мм по опорних пунктах наших військ в районі Березового, і ще два рази використовував міномети 82-го калібру під час обстрілів захисників Мар'їнки. Також біля Мар'їнки вранці зафіксовано два обстріли з автоматичних станкових гранатометів, а також кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Захисники Авдіївки виявлялися під вогнем противника двічі. З 06:40 протягом 20 хвилин окупанти з боку Спартака вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а після 9:10 з боку Яковлівки випустили шість мін калібру 120 мм. В районі Павлополя близько 06:00 ранку стався досить тривалий обстріл позицій наших військ з озброєння БМП", – повідомили військові

В результаті бойових дій двоє бійців ЗСУ отримали поранення.

Як сьогодні повідомляв штаб Об'єднаних сил, 2 травня проросійські бойовики на Донбасі 15 разів обстріляли позиції ЗСУ, застосовуючи при цьому заборонене "Мінськом" озброєння. Поранено троє українських військовослужбовців. Ворог обстрілював бійців ООС з озброєння бойових машин піхоти, мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. За такі дії бойовики потрапили під вогонь ЗСУ – дев'ять окупантів поранені.

У свою чергу офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" назвав втрати бойовиків за квітень. За його словами, 90 окупантів знищили на полі бою, ще 130 окупантів отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення