Загострення в ООС: загинув військовий ЗСУ, ворожий безпілотник перетнув лінію зіткнення

На Донбасі сьогодні внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ загинув військовий, повідомляє пресслужба штабу ООС.

Усього станом на 9:00 зафіксовано 19 обстрілів, 16 із яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

"Унаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення, несумісне з життям. Командування Об'єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого", - сказано у повідомленні.

Як уточнив військовий кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко в Telegram, військовослужбовець Збройних Сил України загинув під час обстрілу біля селища Миронівський Бахмутського району о 07:00.

За даними пресслужби штабу ООС, противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем.

Так, російсько-окупаційні війська обстріляли:

  • Новотроїцьке - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;
  • Гранітне та Новоселівку - з артилерії калібру 122 мм;
  • Старогнатівку - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм та 82 мм;
  • Болотене - з мінометів калібру 82 мм;
  • Водяне - з мінометів калібру 120 мм;
  • Широкине - з мінометів калібру 120 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії зіткнення.

"Найманці продовжують підступно вести артилерійський вогонь із населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків", - зазначають у штабі ООС.

Уточнюється, що такими діями ворог намагається змусити ЗСУ відкривати вогонь у відповідь, щоб надалі звинуватити військових в обстрілах мирних жителів.

"Зазначаємо, що Об'єднані сили не відкривають вогонь по об'єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права. Об'єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози ворога", – підсумували у штабі.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення