"Загризають котів і собак на смерть": у Києві розгорівся скандал через алабаїв ексрегіонала (фото)

У Києві на Пріорці місцеві мешканці скаржаться на двох алабаїв. Нібито тварини самостійно гуляють по району, травмують та вбивають інших собак. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила Наталія Кириченко.

Наразі поліція перевіряє цю інформацію. Киянка Наталія Кириченко стверджує, що родина Башунів приблизно раз на тиждень відпускає на самовигул своїх двох алабаїв. За її словами, власники алабаїв кажуть, що собаки самі тікають. Кіріченко зазначає, що алабаї самі гуляють парками та вулицями без повідців і намордників вже два роки поспіль.

"Це моторошна історія про те, як колишньому регіоналу, теперішньому очільнику штабу "Батьківщина" в Гостомельській ОТГ Вадиму Башуну вдається тероризувати киян і вбивати та ранити собак – як домашніх, так і безпритульних. Так-так, дві дорослі собаки серйозної породи, без намордників, повідків і адресників гуляють вулицями і парками Пріорки. Другий рік поспіль", – розповіла Кириченко.

17 листопада у патрульній поліції Києва повідомили, що 16 листопада отримали звернення про двох середньоазійських вівчарок. Як свідчать фото, мовиться про двох алабаїв. У повідомленні мовиться, що собаки бігали у дворах багатоквартирних будинків на вулиці Перемишильській. Патрульні знайшли тварин і за допомогою нашийників змогли встановити їхню власницю.

21 листопада у парку Гірка Крістера зібрались активісти, свідки, постраждалі, зоозахисники.

За словами Кириченко, тварини гуляють без намордників і, зустрічаючи собак менших порід, атакують та вбивають їх на очах у власників та дітей. Крім того, додала вона, є відео із доказами цих жахливих нападів. Також від алабаїв страждали не тільки домашні улюбленці, але й їхні власники.

"Я кинулася відбивати свого Тедді, в якого вчепився зубами алабай. Він пошматував мені руки. Тільки завдяки людям на зупинці громадського транспорту нам вдалося відігнати алабаїв. І в собаки, і у мене – серйозні травми". Це розказує Ірина, моя сусідка, власниця золотистого ретривера", – процитувала одну з потерпілих Кириченко.

Киянка уточнила, що через алабаїв, які гуляють без намордників, місцеві мешканці змушені ховатися в кафе, чекаючи, поки дві великі собаки не підуть далі.

"Є свідчення з ветеринарних клінік про причини загибелі тварин. Є довідки з лікарень про отримані травми від собак", – наголосила жінка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення