Загроза другого Маріуполя: росіяни оточують українських військових на Луганщині

Російські війська вчора вийшли на трасу Бахмут - Лисичанськ у районі сіл Нагірне та Білогорівка. Траса перекрита. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Це друга Білогорівка, село на трасі, на відміну від Білогорівки на березі Сіверського Донця. Другий день у цьому районі йдуть бої. Всього сім діб ворог намагається прорвати нашу оборону та перехопити трасу", - розповів Бутусов.

Противник прагне закріпитись та розширити зону прориву. Якщо зможе закріпитись, це буде означати оперативне оточення наших військ у районах Северодонецька та Лисичанська.

"Оточення буде неповним - але залишиться тільки один другорядний шлях. Ситуацію усі бачать, звичайно. Це не має стати другим Маріуполем", - наголосив журналіст.

Він також розповів, що зараз знаходиться у районі Северодонецька, з українськими військами, я не має сумніву, що має бути зроблено все належне, щоб розгромити противника в цьому районі.

"Наші війська у Северодонецьку та Лисичанську утримають позиції, усі спроби добових атак на Северодонецьк відбито з великими втратами для російських військ. Наші воїни не збираються здавати Луганщину. Загроза з тилу не може не викликати занепокоєння, про це треба говорити, щоб показати розуміння обстановки та вжиття заходів", - додав Бутусов.

Крім того, журналіст показав фрагмент відео обстрілу на трасі Бахмут - Лисичанськ. Він уточнив, що вчора саме був біля села Яковлівка, де знімав російський обстріл з машини. Аж раптом противник накрив і ділянку, де перебував з українськими військовими Бутусов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення