Загрожує 16 років: у Чехії судять найманця бойовиків на Донбасі

Прокуратура Чехії висунула звинувачення 26-річному громадянину країни, який брав участь на сході України на боці РФ. Тепер йому загрожує 16 років в'язниці.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс у Facebook.

Дипломат зазначив, що чеська юстиція продовжує переслідування людей, які воювали на боці російських бойовиків. На сьогодні вже є кілька судових вироків, а цілий ряд справ знаходиться на стадії розслідування або пред'явлення звинувачення.

Одне з останній звинувачень пред'явлено Лукашу Н. з Карлових Вар. У 2015-2016 роках він воював проти ЗСУ у складі незаконних формувань.

Перебийніс розповів, що Лукаш, який отримав поранення на війні, відмовився співпрацювати зі слідством. Але в розпорядженні сторони звинувачення є фото і відео, зроблені ним на мобільний телефон під час "служби" на Донбасі. На одному з них хлопець каже, що пішов воювати проти "українських фашистів".

"Російське зомбування негативно позначилося і на психіці цього громадянина. За свідченнями його дівчини, після повернення додому Лукаш М. дуже змінився – "став агресивним, страждав від кошмарів, вночі під подушкою тримав ніж, видавав звуки, схожі на звуки з фільмів жахів", через що був змушений звернутися до психіатрів" , – написав посол.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення