Загрожує до 10 років: на Одещині поліцейські катували людину (фото)

В Одеській області четверо поліцейських били та катували чоловіка. Про це повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням установлено, що 19 лютого 2018 року працівники патрульної поліції під час несення служби зупинили водія автомобіля «FORD FOCUS» через підозру у керуванні ним автомобіля в стані сп’яніння. Під час виниклого конфлікту патрульні нанесли водію тілесні ушкодження, внаслідок яких він втратив свідомість. Потерпілий був доставлений каретою швидкої медичної допомоги до Ананьївської центральної районної лікарні у вкрай важкому стані з розривом нижнього полюсу лівої нирки. У зв’язку з отриманими травмами лікарі направили його до Одеської обласної клінічної лікарні для надання медичної допомоги.

Під час проходження медичного обстеження лікарем-наркологом в присутності слідчого вказаного відділення поліції проведено медичний огляд потерпілого, під час якого лікар не підтвердив підозри патрульних щодо стану сп`яніння водія. На підставі даного висновку потерпілий мав виїжджати до Одеської обласної клінічної лікарні для проведення операції.

Втім, у слідчого та т.в.о. заступника начальника одного із відділень поліції виник умисел на вчинення катування водія, який перебував у важкому стані, аби повторно відібрати зразки крові та отримати від нього зізнання у тому, що він перебував за кермом у стані сп`яніння. З цією метою вони протягом 2,5 годин із застосуванням насильства утримували потерпілого, що унеможливлювало його виїзд до Одеської обласної клінічної лікарня для надання невідкладної медичної допомоги.

У результаті отриманих тілесних ушкоджень та інших протиправних дій працівників поліції потерпілий визнаний інвалідом 3 групи.

Двох працівників патрульної поліції звинувачують в перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України). Слідчого і в.о. заступника начальника одного з відділень поліції звинуватили в тортурах (ч. 2 ст. 127 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення