Загрожує до 12 років: у столиці зловмисник ошукав жінку на $41 тисячу (фото)

У столиці поліцейські затримали чоловіка, ошукав киянку на 41 тисячу доларів США. Про це повідомляє місцева поліція.

До поліції звернулась мешканка Шевченківського району столиці та повідомила, що вона обміняла іноземну валюту на гривні, однак у банку виявила, що вони фальшиві. На місце події прибула слідчо-оперативна група для документування правопорушення.

Як розповів заступник начальника Шевченківського управління поліції Віталій Чернишенко, негайно по місту Києву була ведена спеціальна поліцейська операція по розшуку та затриманню ймовірного підозрюваного:

«Ми встановили, що 37-річна киянка вирішила обміняти іноземну валюту на гривні. Жінка знайшла на сайті оголошення про обмін валюти за вигідним курсом, зацікавилась пропозицією і домовилась про угоду. На зустріч приїхав «кур’єр», взяв у неї 41 тисячу доларів та віддав гривні, які були в упаковці з логотипом банку. В той же день вона поїхала до банківської установи, де й виявила, що вони не справжні».

Співробітники карного розшуку та слідчі столичної поліції провели клопітку роботу, переглянули записи з камер відеоспостереження, встановили рух ймовірного підозрюваного та затримали його. Крім того, правоохоронці провели обшук у помешканні затриманого та вилучили звідти речові докази.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі оголосили фігуранту про підозру. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення