Захарченко планує зірвати Мінські угоди

Ватажок окупаційної влади Донецької області Олександр Захарченко погрожує 16 вересня підписати «Указ» про проведення місцевих виборів 18 жовтня.

Про це він заявив у вівторок, передає підконтрольне бойовикам агентство ДАН.

«Швидше за все, завтра підпишу указ про проведення виборів, зупинимося на 18-му числі», - сказав Захарченко.

За його словами, «в принципі, нічого не змінюється, підготовка до виборів йде своїм ходом».

«У нас це не перші вибори, досвід вже є», - сказав він.

При цьому підконтрольне бойовикам агентство стверджує, що місцеві вибори, відбудуться «на виконання Протоколу Мінських угод від 5 вересня 2014 року і Комплексу заходів від 12 лютого 2015 року».

«Вибори пройдуть на основі Конституції «ДНР» і її законів, а також з урахуванням положень Закону України про особливий статус Донбасу», - стверджує агентство.

Як відомо, в Мінських угодах про проведення виборів є два пункти. Пункт 4-й підкреслює, що початок діалогу про модальності проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства і законом про тимчасовий порядок місцевого самоврядування починається в перший день після відведення всього важкого озброєння, яке має бути визнано ОБСЄ.

Пункт 12-й передбачає, що питання, що стосуються місцевих виборів, будуть обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей в рамках Тристоронньої контактної групи. А вибори мають бути проведені у відповідності до стандартів ОБСЄ при моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ.

Як відомо, БДІПЛ ОБСЄ відмовилися моніторити місцеві псевдовибори на окупованих територіях, заявивши, що будуть спостерігати лише за виборами в населених пунктах, де вибори будуть проходити відповідно до українського законодавства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення