Захоплення бойовиками Комінтернове: очевидці розповіли подробиці

 Апостроф

Бойовики ДНР, що захопили село Комінтернове на Донбасі, повідомили, що нібито готові покинути населений пункт, в обмін на гарантії безпеки.

Про це виданню "Апостроф" розповіло джерело у ЗСУ, з яким підтримують зв'язок жителі Комінтернове.

Повідомляється, що вчора, 22 грудня, коли з населеного пункту вівся мінометний обстріл по українських позиціях і Таганрозькій трасі (під Маріуполем), бойовики передали через місцеве населення, що готові покинути село, якщо їм будуть надані гарантії безпеки.

"Але це якесь марення, - заявив офіцер. - Я повідомив своєму начальству цю інформацію, мені сказали, що пропозиція, звичайно, гарна, але спочатку вони (бойовики) заводять в Комінтернове танки, цілий день риють там окопи, зміцнюють позиції, щоб потім раптом піти?"

За його словами, 23 грудня, у вказаному районі було тихо. Мешканка Комінтернове Євгенія, яка зараз перебуває в Маріуполі, але підтримує зв'язок із заблокованими в її рідному селищі односельцями, розповіла, що після захоплення селища жителі насилу додзвонюються рідним, друзям і просять про захист українських військових, які довгий час допомагали доставляти в Комінтернове гуманітарну допомогу. Озброєні люди ходять по вулицях і заселяються в покинуті будинки, можливо, чекають якоїсь команди, розповідає жінка.

На запитання, чи залишилися у неї в Комінтерново рідні, вона відповіла: "Та в мене все село - рідні".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення