Захоплення українських моряків на Азові: відео допиту

За фактом захоплення українських рибалок в Азовському морі поліція АР Крим та Севастополя відкрила справу. Про це повідомила прес-секретар прокуратури АР Крим Катерина Діденко.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтями 146 (викрадення) і 278 (викрадення плавзасоби) за фактом захоплення "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії" українського судна із чотирма людьми на борту.

Слідство з'ясувало, що російські силовики в західній частині Азовського моря затримали маломірне судно із чотирма рибалками на борту. Разом із судном їх відвезли в порт окупованої Керчі.

У свою чергу прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що Росія офіційно не інформувала Україну про причини затримання судна в Азовському морі, передає РБК-Україна.

"Зараз до з'ясування обставин із затриманням судна підключена і прокуратура АРК Крим, і МЗС України", - повідомив Демченко і додав, що в прикордонній службі не виключають, що плавзасіб міг вийти за межі базування.

ФСБ Росії вже опублікувала відео допиту захоплених в Азовському морі українських рибалок. На відео капітан українського катера розповів, звідки і навіщо моряки вийшли в море.

"За документами, власник - людина знайома, а взагалі власником є я. Вийшли в море із села Райнівка Приморського району (Запорізька область, - ред.) складом чотири людини", - сказав на допиті український рибалка.

У російських ЗМІ стверджують, що рибалок затримали за браконьєрство. На відео чоловік розповідає, що камбалу ловили сітями, а також про те, що знав про незаконність вилову камбали за допомогою будь-яких сітей.

Імена членів екіпажу захопленого в Азовському морі судна поки що невідомі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення