Займався криптовалютою: ​у Тернополі бандити катували бізнесмена, вимагаючи $800 тисяч (фото)

У Тернополі злочинна група із семи осіб впродовж ночі утримувала та катувала уродженця області, який наразі мешкає в Києві.

Як повідомляється на сайті поліції Тернопільської області, оперативникам вдалося затримати зловмисників.

Слідчі з’ясували, що чоловік займається бізнесом, пов'язаним із криптовалютою. До Тернополя разом з дружиною він приїхав до родича на день народження.

"На виїзді з Тернополя група невідомих трьома авто заблокувала йому дорогу. Зловмисники витягли чоловіка з салону та силою заштовхали в багажник іномарки, надівши кайданки. Дружину посадили в інше авто й повезли в невідомому напрямку", – йдеться в повідомленні.

Також нападники викрали автомобіль Toyota Camry. Згодом його знайшли за кілька кілометрів від місця злочину.

За словами постраждалого, невідомі катували його і погрожували вбивством, якщо він не заплатить їм $800 тисяч.

На місце злочину виїжджали оперативники карного розшуку, слідчі та бійці спецпідрозділу КОРД, проте зловмисники встигли втекти.

Пізніше вдалося затримати двох із семи підозрюваних – співорганізатора та виконавця. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 630 та 500 тисяч грн відповідно.

Ще одного викрадача затримали через півтори доби після злочину. А організатор самостійно прийшов та здався до поліції.

Місце перебування трьох інших підозрюваних встановлюється. Наразі відомо, що один із них уже встиг перетнути кордон.

Викрадену дружину правоохоронці також знайшли – її утримували в одному з готелів Тернополя. До неї фізичну силу не застосовували.

Викрадачам інкримінують одразу три статті Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі, вимагання та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення