Закликали до війни: СБУ накрила мережу російських агентів (фото)

СБУ затримала участників мережі інтернет-агентів у чотирьох містах України, які закликали до агресивної війни. За словамм слідчих, вони діяли за вказівкою Росії.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Києві та області.

Кіберфахівці СБУ заблокували діяльність міжрегіональної мережі ворожих інтернет-агентів. За інформацією правоохоронців, вони діяли за вказівкою кураторів з РФ, закликали до зміни меж державного кордону та ведення агресивної війни.

Для "маскування" учасники використовували картки іноземного оператора стільникового зв’язку.

У ході спецоперації в Києві викрито координатора кіберугруповання, яке закликало до порушення територіальної цілісності нашої країни та ведення агресивної війни. Зловмисники розповсюджували дезінформацію на основі публікацій блогерів російських інтернет-ресурсів.

Вони вели 4 сайти і 5 спільнот у соцмережах.

У Маріуполі викрили учасницю мережі, яка публікувала матеріали щодо зміни меж держкордону. На думку СБУ, інструкції дівчина отримувала від координаторів з ОРДЛО.

У Дніпрі заблоковано діяльність місцевого інтернет-агітатора, який публічно закликав до порушення територіальної цілісності та підтримки незаконних збройних формувань.

На Кіровоградщині викрито пропагандиста, який закликав до насильницької зміни конституційного ладу.

Також, як додають в СБУ, засуджено ворожу агентку, яка на міжнародних інтернет-платформах закликала до ведення агресивної війни проти нашої держави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення