Заколот у Судані: загорівся український літак, захоплено склад зі зброєю (відео)

Мережею та ЗМІ шириться допис стюардеси українських авіаліній SkyUp про нібито захоплення українських заручників в міжнародному аеропорту столиці Судану міста Хартум. Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко спростував інформацію, пише УНН.

"Інформація про захоплення українських заручників не підтверджується. Під час загострення ситуації в міжнародному аеропорту Хартума перебували члени українського авіаційного екіпажу. Цю групу людей вдалося вивезти. Зараз вони перебувають у безпечному місці. Ними опікується український почесний консул в Судані. МЗС та посольство України в Єгипті тримають питання безпеки українських громадян в Судані на особливому контролі", – зазначив Ніколенко.

Як відомо, у Хартумі сьогодні спалахнули зіткнення між армією країни та силами швидкого реагування. Пізніше спецназ Судану заявив про взяття під контроль аеропортів Хартум і Мерове і великі втрати зі сторони регулярної армії. Служба безпеки уряду Судану звинуватила сили швидкого реагування у спробі перевороту.

За словами офіцера Армії оборони Ізраїля Ігаля Левіна, заколот у Судані, імовірно, був добре спланований. Збунтовані силовики захопили один зі збройних складів країни.

Українські авіалінії SkyUp повідомили, що у Судані знаходяться два літаки компанії, на одному з яких спрацював аварійний сигнал. Компанія-перевізник офіційно повідомила, що зв’язок із 36 членами екіпажу є, проте стан літака встановити неможливо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення