За кожним по області: олігархи під час зустрічі з Зеленським "поділили" Україну

Президент України Володимир Зеленський домовився з найбагатшими бізнесменами країни про допомогу українцям в рамках боротьби з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на власне джерело в Офісі Президента.

Так, 16 березня, Володимир Зеленський зібрав на зустріч українських олігархів з проханням включитися в боротьбу держави з розповсюдженням і наслідками Covid-19. На зустрічі, зокрема, були присутні: Ігор Коломойський, Рінат Ахметов, Олександр Яровславський, Юрій Косюк, Андрій Веревський, Віталій Гайдук, Сергій Тігіпко, Андрій Ставінцер, Віталій Гайдук та інші крупні українські бізнесмени. Співрозмовник передав частину розмови між Зеленським та олігархами.

За словами джерела, спершу українським олігархам було запропоновано “скинутися” грошима на закупівлю медтехніки для лікування хворих і тест-системи для виявлення коронавірусу. Правда, бізнесмени таку ідею відкинули, висловивши недовіру щодо розприділення коштів і що вони не осядуть в кишенях недобросовісних чиновників.

Зокрема, першим проти прямого виділення коштів виступив Ігор Коломойський, його підтримали інші учасники зустрічі.

Тоді ж один з українських бізнесменів запропонував, щоб за кожним з присутніх на зустрічі закріпилася одна-дві українські області, які цей бізнесмен куруватиме: від підтримки функціонування регіонального штабу з боротьби з вірусом до забезпечення медичними виробами і продуктами харчування найбільш соціально-вразливих верств населення в закріпленому регіоні.

За ким конкретно яку область закріпили — співрозмовник не повідомив. Очевидно одне — напряму свої гроші олігархи державним діячам не довірили.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський змінив склад Координаційної ради з протидії Covid-19, ввівши туди міністра соціальної політики Марину Лазебну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення