Закривають школи: через коронавірус в Італії пішли на радикальні заходи

У зв'язку зі стрімким поширенням в Італії коронавірусної інфекції уряд країни прийняв рішення тимчасово закрити всі освітні установи.

Як пише агентство ANSA, вимушені канікули в школах і університетах почнуться 5 березня і триватимуть до середини місяця. Відповідне рішення було прийнято на урядовій нараді прем'єр-міністра з членами Радміну 4 березня.

Раніше школи закрили в регіонах Ломбардія, Венето, Емілія-Романья, Фріулі – Венеція-Джулія, де вірус поширився сильніше за інші.

Крім того, на найближчі 30 днів в країні скасують всі громадські заходи, включаючи спортивні змагання, а футбольні матчі будуть проходити виключно без глядачів.

Новий урядовий декрет вводить як мінімум метрову відстань між людьми в громадських місцях, привітання без рукостискання і обіймів з поцілунками, скасування всіх конгресів і конференцій. Людям старше 75 років рекомендується не виходити з дому.

За останніми данними в Італії зафіксовано 2263 випадки зараження, включаючи 79 загиблих і 160 видужалих. Випадки інфікування спостерігаються майже у всіх регіонах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення