Залежність від цукру дорівнює кокаїнової залежності

 The Independent

Австралійські вчені з'ясували, що залежних від вживання цукру людей необхідно лікувати так само, як і кокаїнових наркоманів. Про це повідомляється в журналі PLOS One, а коротко про дослідження розповіла The Independent.

Виявилося, що зловживання солодким підвищує рівень дофаміну («гормону задоволення») тим же чином, що і тютюн, морфій і кокаїн. Крім того, з часом цей ефект згладжується, і ласунам доводиться нарощувати вживання цукру, щоб домогтися звичної концентрації дофаміну і вирватися зі стану депресії. Іншими словами, різка відмова від солодкого викликає справжню «ломку». Нарешті, вчені заявили, що вареніклін (популярний препарат від нікотинової залежності) допоможе і в процесі відмови від зловживання солодким.

Однак висновки австралійських вчених суперечать результатам, які в ході великого дослідження отримали в 2014 році біологи з університету Єдинбурга. На думку останніх, залежність від цукру є не біохімічною, а чисто психологічною (подібно схильності до азартних ігор), і лікувати її треба не препаратами, а зміною ставлення пацієнта до їжі

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення