Замовник вбивства Вороненкова оголошений в розшук

 Обозреватель

Російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, який підозрюється в організації вбивства депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, таки оголосили в міжнародний розшук.

"З 16 травня згідно з обліками Генерального секретаріату Інтерполу згаданий громадянин оголошений в міжнародний розшук", - повідомив прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало

Відзначається, що оголошенню передувала офіційна процедура і клопотання від ГПУ і українського бюро Інтерполу.

"ГПУ звернулася до українського бюро Інтерполу, передавши пакет документів на оголошення Тюріна в міжнародний розшук. Українське бюро Інтерполу направило цей пакет документів до Генерального секретаріату Інтерполу, де після їх вивчення було прийнято рішення про задоволення клопотання української сторони", - пояснив Тракало.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Інтерпол відмовився оголошувати Тюріна в розшук, пославшись на нібито політичне переслідування.

Вороненко був застрелений 23 березня 2017 року центрі Києва, коли прямував на зустріч з іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав одну кулю в шию, дві в область обличчя, одну в живіт і помер на місці.

Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який проживав в Дніпрі.

У жовтні 2017 року ГПУ заявила, що замовником вбивства є російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення