Запеклі бої йдуть в Демократичній Республіці Конго між силами ООН і бунтівниками

 AFP

Запеклі бої на протязі декількох годин йдуть між військовими силами місії ООН і повстанцями-ісламістами з Уганди на сході Демократичної Республіки Конго (ДРК) в північній частині провінції Ківу. Про це повідомило інформаційне агентство AFP.

"Ми йшли по сліду угандійських повстанців-ісламістів, які напали на місто Эрингети в неділю", - повідомив агентству генерал-майор, виконуючий обов'язки командувача військовими силами місії ООН в Конго Жан Байлод. - Бої ведуться в північній частині провінції Ківу, в декількох кілометрах на південний схід від Эрингети".

Інформації про постраждалих поки не надходило.

У ДРК розгорнутий найбільший миротворчий контингент ООН чисельністю понад 21 тисячі військовослужбовців і поліцейських, до якого в минулому році додалася трехтисячна африканська бригада оперативного втручання, що має мандат Ради Безпеки на самостійні наступальні операції.

З її допомогою армії ДРК вдалося нейтралізувати саму грізну силу повстанців - "Рух 23 березня".

В даний час миротворці зосереджені на боротьбі з угрупованням "Альянс демократичних сил" і Демократичними силами звільнення Руанди.

За період діяльності місії ООН загинули 93 людини з її складу. Згідно прийнятої 26 березня 2015 року резолюції 2211 РБ ООН мандат миротворців тут продовжено до 31 березня 2016 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення