Запорізький губернатор «засвітив» аксесуари на $10000

 Forpost.media

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль примудрився на одній фотографії показати відразу декілька дорогих аксесуарів, які зуміли розпізнати журналісти Forpost. Причому фотографію губернатор сам виклав на власній сторінці в Facebook, розповідаючи про особисту зустріч з жителями Токмацького району.

Так, на фотографії видно пір'яну ручку, яку губернатор тримає в руці. Ми відшукали цю ручку ще на кількох фотографіях іншого періоду. Коштує така ручка... під півтори тисячі доларів. Точніше, 34 558 гривень — саме такий цінник має в Україні пір'яна ручка знаменитої фірми Montblanc.

Ручка легко розпізнається по характерному ковпачку з вигравіруваним автографом Даніеля Дефо

Серія Writers Edition присвячена відомим письменникам, і ручка запорізького губернатора не виняток: вона називається «Даніель Дефо» (Daniel Defoe) і зроблена в пам'ять про автора «Робінзона Крузо». Перо зроблено із золота з рутенієвим напиленням, а корпус і ковпачок — з дорогоцінної смоли з гравіюванням. Ручка легко розпізнається по автографу письменника на ковпачку (це чітко видно на фотографії), а також по оригінальній формі — вона зроблена у формі весла, як нагадування про безуспішною спробі покинути острів Робінзона, з характерною гравіюванням. Ручка випущена лімітованим тиражем: всього в світі їх 8000 і більше Montblanc їх робити не буде.

Але навіть пір'яна ручка ціною в автомобіль «Таврія» меркне перед другим аксесуаром губернатора, також «отметившимся» на фотографії. Мобільний телефон Костянтина Бриля — це, безсумнівно, Vertu, а Vertu — це завжди дорого. Vertu — найвідоміший у світі виробник елітних телефонів, які збираються вручну з найдорожчих матеріалів, включаючи золото, платину і дорогоцінні камені.

Телефон губернатора, судячи по формі і відмітним ознаками, належить до серії Vertu Signature S Design. На жаль, майже всі телефони цієї колекції володіють схожим дизайном, і це може виявитися як найдешевший Vertu Signature S Design Stainless Steel за «жалюгідні» 8500 євро (238 тисяч гривень), так і схожий на нього як брат-близнюк Vertu Signature Platinum Single Diamond, який коштує вже трохи дорожче — 35 тисяч євро (близько мільйона гривень): за не дуже якісної фотографії впізнати складно. У будь-якому разі нові телефони цієї серії не продаються дешевше 200 тисяч гривень.

«Засвітив» Костянтин Бриль на цій фотографії і третій аксесуар – годинник. Найбільше він нагадує формою і дизайном швейцарські золоті Breguet Classique за 18100 доларів США. Проте з упевненістю стверджувати ми не можемо і не будемо. Хіба що припустимо, що людина, що вже довів свою небайдужість до дуже дорогих речей, не буде носити на руці китайську підробку.

Нагадаємо, раніше запорізькі журналісти провели кілька розслідувань щодо елітної нерухомості сім'ї Костянтина Бриля в різних регіонах України, в тому числі в Криму. У статтях акцентувалася увага на тому, що Бриль по суті всю свою кар'єру пропрацював на держслужбі, а його дружина не працює і приділяє весь час сім'ї. Зазначалося також, що дружина губернатора Майя, значиться співзасновником ТОВ «Мисливські стежки», які розпоряджаються 49,3 тисячами гектарів лісових і польових угідь у Вишгородському районі Київської області.

Сам губернатор пояснив походження своєї нерухомості заробітками під час трирічної служби в обмеженому контингенті радянських військ в східній Німеччині. За словами губернатора, щомісяця він отримував півтори тисячі німецьких марок, тобто за три роки — більше п'ятдесяти тисяч, підрахували журналісти. Квартиру на Хрещатику можна було купити тоді за п'яту частину цієї суми", - пояснив глава області. Ймовірно, старих, ще радянських запасів вистачило і на сучасний мобільний телефон ціною в пристойну іномарку. Адже не може ж бути корупціонером губернатор прифронтовій області після революції, правильно?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення