Запропоновано простий тест визначення ризику передчасної смерті

 Daily Mail

Вчені з Бірмінгемського університету у Великобританії запропонували простий тест для виявлення ризику передчасної смерті. Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі PLoS ONE, а коротко про них повідомляє The Daily Mail.

Вчені встановили зв'язок між секреторним імуноглобуліном А (IgA), що містяться в слині людини, і її смертністю, а також схильністю до раннього розвитку онкологічних захворювань, зокрема раку легень. Автори дослідження стверджують, що IgA може бути маркером передчасної смерті, а аналіз слини альтернативою інвазивних процедур (зокрема, забору крові).

У своєму дослідженні вчені простежили за 639 випробовуваними у віці від 63 років в період з 1995 по 2014 рік. Автори вимірювали секрецію IgA, стан здоров'я і відстежували смертність літніх людей. Дані були скориговані з урахуванням статевих, соціальних і медичних спостережуваних особливостей.

Імуноглобуліни секретуються лейкоцитами і необхідні для боротьби з інфекційними захворюваннями. Їх виробництво залежить від об'єктивних (спадковості і віку) і суб'єктивних (способу життя) факторів. Останні дозволяють людині контролювати активність IgA. Вчені збираються продовжити свої дослідження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення