Запроваджують хімічну кастрацію: президент підписав законопроект щодо педофілів

Президент України Володимир Зеленський, підписав законопроект №0887 про внесення змін до деяких законів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за статеві злочини. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради

Так, 27 грудня законопроект було направлено на підпис Президенту, а вже 13 січня його було повернуто з підписом від Президента, йдеться на сайті парламенту.

Зазначимо, законопроектом №0887 про внесення змін до деяких законів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього запроваджується добровільний захід медичного характеру у вигляді хімічної кастрації, що буде застосовуватись до осіб, які вчинили особливо тяжкий злочин проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього й страждають розладом сексуальної переваги (педофілією), після відбуття особою покарання у вигляді позбавлення волі протягом не менше як дев’яти років.

Також проект закону посилює відповідальність за злочини, вчинені щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди. Особа, яка раніше вчиняла такі злочини, у разі їх повторності, буде довічно позбавлена волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення