Застава в 50 мільйонів або поруки: суд обирає запобіжний захід Садовому

 Канал 24

Вищий антикорупційний суд розглядає питання про обрання запобіжного заходу меру Львова Андрію Садовому, якому було вручено підозру в махінаціях із землею. Прокурор просить призначити йому багатомільйонний заставу, а адвокат клопоче про поруках.

Так, прокуратура просить призначити Садовому заставу в 50 мільйонів гривень, мотивуючи це тим, що підозрюваний може втекти або будуть намагатися впливати на свідків. Також в прокуратурі вважають, що у Садового є можливість внести таку суму.

Сам же Садовій вважає такий варіант необгрунтованим і його прийшли підтримати депутати Львівської міської ради, а також близько 10 колишніх нардепів від "Самопомочі" готові взяти його на поруки. Крім того, до суду прийшов мер Києва Віталій Кличко, який також виявив бажання взяти Садового на поруки.

В результаті сторони подали свої клопотання і суд оголосив технічну перерву до прийняття рішення.

Як повідомляли новини "Сьогодні", підозра Садовому вручили 21 листопада – слідчі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийшли до нього в мерію. Пізніше в САП повідомили, що про підозру було повідомлено і іншим чиновникам Львівскої міськради.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення