Заступника мера Вишгорода спіймали на продажу наркотиків

 СЕГОДНЯ

Співробітники Служби безпеки України викрили заступника мера Вишгорода (Київська область) в незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотиків. Чиновник також підозрюється в розкраданні бюджетних коштів.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, оперативники спецслужби встановили, що чиновник спільно зі службовцями міської ради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт в житлових будинках районного центру.

Правоохоронці задокументували, що в акти прийому виконаних робіт в 2016-2017 роках чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалася на рахунки фіктивних підприємств та присвоювалась зловмисниками.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБ України спільно з прокуратурою та Нацполіцією провели санкціоновані обшуки за місцем проживання і в офісах фігурантів справи. Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують факт незаконного заволодіння державними коштами. Зараз експерти встановлюють розмір збитку, заподіяного міському бюджету.

У приватній столичній і орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін і марихуану, раніше були задокументовані спроби реалізації чиновником наркотиків.

Чиновнику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 307 і ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Також сьогодні стало відомо, що співробітники кримінальної поліції Ірпеня затримали 29-річного громадянина Російської Федерації та його знайому з республіки Білорусь, ромської національності. Як повідомили в ГУ НП в Київській області, з їхнього автомобіля слідчі вилучили близько 2,6 кг героїну. Один грам цього елітного наркотичного засобу за цінами "чорного ринку" коштує близько $100 США.

Нагадаємо, раніше прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно мера Вишгорода Олексія Момота за фактом отримання хабара в сумі 300 тис. євро і 4000 м² нежитлових приміщень в новобудові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення