Засудили за шпигунську діяльність: український суд залишив за ґратами професора КНР

Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу захисника громадянина Китайської Народної Республіки, якого засудили за шпигунську діяльність в Україні. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на пресслужбу установи.

“Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без задоволення скаргу захисника громадянина Китайської Народної Республіки, засудженого за шпигунство до 10 років позбавлення волі без конфіскації майна (ч. 1 ст. 114 ККУ)”, — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що професор наукової установи КНР, прибувши до України в межах офіційного контракту, проводив шпигунську діяльність, яка виражалася в збиранні інформації в галузі бойового ракетобудування, що становить державну таємницю України, має гриф обмеження доступу “таємно”. Ці дії чоловік вчиняв з метою подальшої передачі відомостей до іноземної організації на території КНР або представникам цієї організації.

Так, у касаційній скарзі захисник просив скасувати судові рішення щодо засудженого, а кримінальне провадження закрити, оскільки в діянні немає складу кримінального правопорушення. Вважає, що особу засуджено безпідставно, адже суди першої та апеляційної інстанцій не встановили мотивів, з яких вона діяла.

На думку ККС ВС, зазначені доводи є необґрунтованими.

“Апеляційний суд належним чином перевірив усі викладені в апеляційній скарзі доводи, зокрема доводи сторони захисту про невстановлення мотиву вчинення кримінального правопорушення та наявність підстав для закриття кримінального провадження, і визнав їх необґрунтованими”, — йдеться у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення