Затримали терористів, які вчинили 8 терактів на території України

 Канал 24

Група терористів, яка на території України вчинила вісім нападів, які мали на меті розпалення ворожнечі на релігійному та національному ґрунті, були затримані при спробі підірвати угорський пам’ятник на Закарпатті.

Терористи планували підірвати пам’ятник на Верецькому перевалі, що мало б ще більше ускладнити відносини між Україною та Угорщиною. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

При цьому міністр заявив про причетність до цієї групи колишніх народних депутатів на "Партії регіонів", а також керівників партії "Опозиційний блок".

Виконавці наведених злочинів, що входять в так звану ОЗУ "Торпеди", давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців і були звинувачені по ряду інших злочинів. Затримані виконавці та їх керівник – входять до групи впливу в минулому народних депутатів від "Партії регіонів" від Черкаської області – Володимира Олійника та Сергія Тулуба. Задокументовано ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які нині перебувають в Російській Федерації, а також з рядом керівників партії "Опозиційний блок", що перебувають в Україні,

– заявив Арсен Аваков.

Загалом група підозрюється у 8 вчинених нападах:

1. У місті Чернівці, де в ніч на 19 листопада 2016 року була сплюндрована Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої була нанесена антисемітська напис.

2. У місті Умань, де 21 грудня 2016 року зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.

3. В місті Києві, де 8 червня 2017 року зловмисники кинули гранату в Посольство США.

4. У місті Львів, де 30 червня 2017 року зловмисники спробували підпалити синагогу.

5. У місті Луцьк, де 10 липня 2017 року зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.

6. У Києві, де 24 серпня 2017 року, в День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського і були поранені рідні героя України Валерія Чібінеева.

7. У Києві, на вул. Курбаса де в той же день гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.

8. У місті Умань, де 21 вересня 2017 року була кинута граната, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.

Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення