Затримали у Борисполі: чемпіон світу з кікбоксингу організував банду, яка грабувала людей в трьох областях

Масштабну поліцейську спецоперацію провели в Борисполі - затримали учасників злочинної групи, які грабували громадян на Західній Україні. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань.

Зловмисники діяли на території Тернопільської, Львівської та Чернівецької областей: вчиняли грабежі та розбійні напади.

Організатор – 45-річний раніше судимий мешканець Львова, чемпіон світу з кікбоксингу, майстер спорту міжнародного класу. Серед спільників чоловіка – його син та двоє професійних боксерів.

28 березня, правоохоронці провели масштабну спецоперацію, за результатом якої на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» затримали трьох спільників. Було залучено понад 100 працівників поліції – Департаменту стратегічних розслідувань, управління стратегічних розслідувань у Тернопільській та Чернівецькій областях, Департаменту карного розшуку, ГУНП у Тернопільській та Чернівецькій областях, бійці «КОРД». Організатора банди затримали на території Львівської області.

Раніше оперативники управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області встановили причетність зловмисників до:

  • грабежу подружжя у селі на Тернопільщині – тоді зловмисники викрали 256 тис. грн;
  • розбою у Чернівцях, де двом потерпілим завдали тілесних ушкоджень та заволоділи їхніми коштами у суми 140 тис. євро.

На початку березня чотирьом учасникам угруповання заочно повідомили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 186 (грабіж) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Наразі трьом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, щодо четвертого — питання вирішується.

Крім цього, правоохоронці провели понад 20 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх транспортних засобах. Виявили та вилучили: понад 800 тис. грн готівки у різних валютах, мобільні телефони, знаряддя злочинів, 2 автомобілі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення