Затримані в Угорщині "терористи" виявилися колекціонерами

 Лівий берег

Затримані в Угорщині передбачувані терористи виявилися колекціонерами. Дії угорського антитерористичного підрозділу спровокували скандал. Про це повідомляє euronews.

Близько тижня тому під Будапештом були затримані четверо молодих людей - вони їхали в автомобілі, набитому, як тоді повідомлялося, зброєю і боєприпасами. Пізніше вдома у одного з них знайшли цілу лабораторію, призначену, як припустили спецназівці, для виробництва вибухівки. Однак незабаром з'ясувалося, що затримані є так званими "чорними копачами", які шукають і відновлюють зброю часів Другої світової війни.

У момент затримання вони поверталися з "трофеями", здобутими на місці великого танкової битви.

Численні хімікати, знайдені в лабораторії, призначені для чищення зброї, який пролежав десятки років у землі, від бруду та іржі.

А "міжнародні зв'язки" підозрюваних виявилися зв'язками з колегами по захопленню з сусідньої Словаччини.

У результаті суд зняв з затриманих звинувачення в тероризмі.

"Після терактів у Парижі людей не можна тримати в напрузі і непевності. Залякування, спекуляції на тему тероризму і терористів абсолютно неприпустимі", - заявив Солт Молнар, голова угорського парламентського комітету з безпеки.

Тим не менше, тепер "чорним копачам" загрожує термін за незаконне зберігання зброї: багато із зразків часів війни були відновлені до цілком боєздатного стану.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення