Затримання заступника міністра оборони: з'явилася реакція військових

 СЕГОДНЯ

У Міноборони підтвердили інформацію про затримання одного із заступників глави відомства, а також керівника Департаменту державних закупівель та поставок матеріальних ресурсів. Про це йдеться в офіційному повідомленні.

"У зв'язку з інформацією, оприлюдненою Національним антикорупційним бюро України, Міністерство оборони підтверджує, що стосовно одного із заступників міністра оборони і керівника Департаменту державних закупівель та поставок матеріальних ресурсів оборонного відомства проводяться слідчі дії", – йдеться в повідомленні.

За офіційними коментарями і подробицями Міноборони просить звертатися в НАБУ.

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони і директора департаменту держзакупівель Міноборони за підозрою в розтраті понад 149 млн грн держкоштів при закупівлі палива.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів МОУ організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатами торгів 26 квітня 2016 року Комітет по 14 лотам затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 між МОУ та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів Державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

"Згідно з даними попереднього розслідування, протягом червня-серпня 2016 при відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник і постачальник уклали ряд додаткових угод, згідно з якими безпідставно збільшена ціна за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. В результаті на користь постачальника безпідставно і незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн", – повідомили в НБУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення