Затримано зловмисника, який три роки тому викрав цінну картину у киянина

 УНН

У Кропивницькому затримали зловмисника, який у вересні 2017 року із застосуванням пістолету та газового балончику, викрав цінну картину у киянина, яку той намагався продати. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у місті Київ.

"Подія сталася у вересні 2017 року. Тоді до поліції звернувся потерпілий та повідомив, що на нього здійснено розбійний напад. Заявник розповів правоохоронцям, що у нього була картина, яка мала художню цінність. Чоловік попросив свого товариша допомогти із її продажем. Коли власник картини приїхав на зустріч із покупцем в обумовлений день та час, на нього напав зловмисник разом із чотирма спільниками", - сказано у повідомленні.

Правопорушники застосували газовий балончик та здійснили кілька пострілів. Після цього вони вихопили з багажника автомобіля пакунок із картиною, в якому також знаходився висновок експерта.

Проведений комплекс оперативно-розшукових дій відразу не дав результатів. Але невдовзі співробітники поліції змогли встановити особу нападника. Ним виявився раніше судимий 48-річний мешканець Київщини. Відтак чоловіка оголосили у розшук.

Наприкінці липня цього року правоохоронці встановили місце знаходження правопорушника та затримали його у місті Кропивницькому. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Наразі чоловіку судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.Місцезнаходження картини встановлюється.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення