Завдали 35 ударів ножем: на Дніпропетровщині двох жінок засудили за вбивство пенсіонерки

На Луганщині до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили двох жительок Дніпропетровщини віком 23 та 24 років через вбивство та пограбування літньої жінки. Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

"…після апеляційного оскарження та скасування вироку першої інстанції у зв’язку з м’якістю призначеного покарання збільшено строк позбавлення волі обвинуваченим в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю та з корисливих мотивів (п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) Сватівський районний суд Луганської області врахував доводи прокуратури та ухвалив новий вирок, яким двом мешканкам Дніпропетровської області призначено по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що стороною обвинувачення доведено, у лютому 2015 року 23-річна та 24-річна особи, вступивши в злочинну змову та обговоривши можливі способи вчинення умисного вбивства потенційної жертви з метою викрадення майна, приїхали до знайомої в село Житлівку Кремінського району, де раніше проживала одна з них. У літньої жінки вони залишилися ночувати та за раніше обумовленим планом серед ночі завдали їй 35 ударів кухонним ножем у різні частини тіла.

Після заподіяння смерті потерпілій обвинувачені викрали з будинку належні потерпілій речі: мобільні телефони, дрібну побутову техніку, текстильні вироби, ювелірні вироби, грошові кошти та інші особисті речі на загальну суму понад 25 тис. гривень.

Як зазначили в прокуратурі, у червні 2019 року Сватівським районним судом Луганської області вказані особи були засуджені до 14 років позбавлення волі.

На даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів із дня проголошення вироку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення