Заволоділи 10 об'єктами нерухомості: в Одесі судитимуть експоліцейського та його спільників (фото)

В Одесі судитимуть п'ятьох зловмисників, які на чолі з колишнім поліцейським заволоділи чужими квартирами у новобудовах.

Як повідомляє місцева прокуратура, до суду скерували обвинувальний акт стосовно 3 членів ОЗГ та двох їх спільників, підозрюваних у шахрайстві з нерухомістю.

Відомо, що колишній слідчий поліції Одещини, що розслідував кримінальні провадження, пов’язані з шахрайством з нерухомістю, спланував та втілив в життя злочинну схему з придбання шахрайським шляхом низки об’єктів нерухомості. З цією метою він залучив до злочинної діяльності інших співучасників, у тому числі діючого адвоката.

Зазначається, що схема полягала у тому, що на підставі документів, до яких вносились недостовірні відомості, об’єкти нерухомості реєструвались в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на підставних осіб, які у свою чергу реалізовували їх третім особам.

Потенційними жертвами зловмисників були лише громадяни, які придбали квартири у новобудовах, але не встигли зареєструвати за собою право власності. Інформацію шахраї отримували з державних електронних реєстрів та від інших учасників ринку нерухомості.

Всього у період з лютого 2018 року спільники незаконно заволоділи щонайменш 10 об’єктами нерухомості в Одесі на загальну суму майже 9 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення