Збільшення ризику смерті пояснили довгим сидінням на стільці

 Lenta.ru

Медики з Бразилії уточнили закономірність, згідно з якою сидячий спосіб життя призводить до збільшення ризику передчасної смерті. Дослідження авторів опубліковане в American Journal of Preventive Medicine.

Сидіння на стільці більше трьох годин на добу пов'язано, за оцінками вчених, з 3,8 відсотка смертей у світі. З іншого боку, якщо людина на добу сидить на стільці біля 2-х, то в середньому це підвищує його тривалість життя на 0,2 року. Зниження кількості часу, проведеного людьми на стільці, на 50 відсотків (або дві години на день) може скоротити число смертей, пов'язаних з сидячим способом життя, в три рази.

У своєму дослідженні вчені провели метааналіз робіт з 54 країн, в яких описувалася зв'язок способу життя і даних про смертність в період з 2002 по 2011 роки. Всього, за оцінками вчених, сидячий спосіб життя погубив близько 433 тисяч осіб.

Найвищі показники смертності були в країнах, розташованих в західній частині Тихого океану, а також Європи і Північної Америки. Найнижчі — у державах Південно-Східної Азії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення