Збирали данину з наркоманів: на Донеччині засудили колишніх копів

 Обозреватель

У Донецькій області засудили колишніх поліцейських, які займалися здирництвом.

Силовики виявляли наркозалежних і вимагали у них гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Про це повідомив в Facebook прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

За його словами, в злочинній змові брали участь двоє інспекторів патрульної служби ГУ МВС в Донецькій області, двоє старших інспекторів роти патрульної служби міліції особливого призначення "Харків-2" і ще 32-річний громадянин.

Інформацію про наркозалежних правоохоронцям під тиском "зливав" один з місцевих жителів.

"Так, інспектори зупинили на одній із вулиць автомобіль. Під час незаконного обшуку вони виявили наркотичний засіб канабіс. За непритягнення водія до кримінальної відповідальності зловмисники змусили віддати їм 6 000 грн", - зазначив Бондаренко.

У двох інших випадках колишні інспектори навідалися до власників ацетильованого опію.

"Наносячи громадянам удари кулаками по голові та тулубу, а також погрожуючи їм вогнепальною зброєю, інспектори провели в приміщенні незаконний обшук, і виявили шприци з наркотичним засобом. Від власників зазначеного наркотичного засобу нападники отримали близько 50 000 тис. грн", - розповів прокурор

Суд засудив 32-річного громадянина до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Екс-поліцейські отримали по 9 років і 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах на три роки та конфіскацією майна

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення