Збити Іл-76 на Донбасі наказали в Кремлі: СБУ зібрала докази

 СЕГОДНЯ

Нещодавно Запорізький суд визнав, що Іл-76 збили внаслідок російської агресії, а тепер в Службі безпеки повідомили про зібрані докази, що рішення збити літак з українськими десантниками в небі над Луганськом у 2014 році надійшло з Кремля. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Служба безпеки має незаперечні докази, що рішення збити літак було прийнято в Кремлі і приведено в дію позаштатним підрозділом Головного управління Генштабу Збройних сил РФ (ГРУ), відомим, як приватна військова компанія "Вагнера", - йдеться у повідомленні.

Крім того, слідчі СБУ встановили, що злочинний наказ віддав безпосередньо командувач 58-ю армією ЗС РФ генерал-майор Євген Нікіфоров, відряджений на Донбас для здійснення військового вторгнення і окупації частини території України.

"Більш того, виконавці вбивства українських воїнів – Дмитро Уткін (глава ПВК "Вагнера"), Андрій Гуральов та Андрій Лебедєв, які після повернення в Росію були відзначені (президентом РФ) Путіним офіційними державними нагородами "Орденами мужності", - розповіли в СБУ.

Як відомо, 14 червня 2014 при заході на посадку в аеропорту Луганська двома ракетами з ПЗРК "Голка" був збитий військово-транспортний літак ЗСУ Іл-76. На його борту перебували 40 десантників зі складу 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу на чолі з полковником Олександром Білим. В результаті обстрілу всі вони загинули.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення