Збитий у Сирії російський вертоліт скинув ємності з отруйним газом, - рятувальники

 Deutsche Welle

За даними організації цивільної оборони в Сирії, поблизу місця падіння збитого в провінції Ідліб російського військово-транспортного вертольота Мі-8 скинули дві ємності з отруйним газом. За інформацією очевидців, ємності середньої величини, ймовірно, містили хлор, повідомляє DW.

Рятувальники повідомляють про 33 потерпілих у місті Саракеб, переважно це жінки і діти.

У Росії відмовилися коментувати відомості про завдання авіаударів у районі падіння Мі-8. Зокрема, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "на подібні вкидання дуже складно реагувати" через відсутність достовірних джерел інформації.

Раніше країни Заходу звинувачували сирійський уряд у тому, що він несе відповідальність за використання хімічної зброї під час військових дій у країні. Сирія і Росія, своєю чергою, звинувачують у застосуванні отруйних газів сирійських повстанців.

Нагадаємо, російський вертоліт було збито напередодні при поверненні на авіабазу Хмеймім. За попередніми даними, в результаті загинули п'ять військовослужбовців збройних сил РФ, які перебували на борту. Всього з початку операції в Сирії відомо про загибель 14 російських військових.

Як повідомляли наприкінці липня, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сирійську армію у використанні касетних бомб проти повстанців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення