Збитки на суму понад 2 млн гривень: на Київщині викрили посадовців (відео)

На Київщини посадовців-комунальників підозрюють у крадіжці понад 2 млн гривень державних коштів. Про це повідомляє місцева поліція.

Посадовці організували злочинне угруповання, яке проводило псевдо тендери та підробляли договори підряду. Чиновники заволодівали бюджетними коштами під час виконання серії капітальних ремонтів дорожнього покриття на території населених пунктів однієї з територіальних громад.

Зазначається, що ремонтні роботи на вказаних ділянках проведені не були, а зловмисники завдали збитків територіальній громаді на суму близько 2 мільйони гривень, розподіливши гроші між собою.

Наразі слідчі поліції Київщини повідомили 5 зловмисникам про підозри за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. За скоєне посадовцям загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що СБУ затримала посадовців «Укрзалізниці» за масштабне розкрадання дизпалива. Зловмисники щомісяця «зливали» 100-150 тонн дизелю на суму близько $50 тис. Викрадене пальне ділки перепродавали на АЗС. Їхня діяльність могла призвести до зривів перевезень залізничним транспортом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення