Збитки від корупційної діяльності за півроку оцінюються в 782 млн гривень, - ГПУ

 Канал 112

Збитки від корупційної діяльності в Україні за останніх півроку оцінюються в 782 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У провадженнях про корупційні злочини (за І півріччя 2016 року, - ред.) встановлено збитків на суму майже 782 млн грн. У ході розслідування відшкодовано більше ніж 24 млн грн, накладено арешт на майно підозрюваних вартістю близько 824 млн грн та вилучено майна, готівки, цінних паперів, іноземної валюти на суму 13 млн грн", - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, що у закінчених розслідуванням кримінальних провадженнях процесуальними керівниками у порядку кримінального судочинства пред’явлено позовів на загальну суму близько 145 млн грн.

"Крім того, прокурорами у порядку цивільного, господарського та адміністративного судочинства пред’явлено позови про відшкодування шкоди, завданої корупційними кримінальними правопорушеннями, на суму понад 19 млн грн. Судами задоволено 39 позовів про стягнення більше ніж 11 млн грн. У провадженні залишаються ще 82 позови на суму близько 23 млн грн", - підкреслюється у повідомленні.

У ГПУ відзначають, що завдяки вжитим органами прокуратури заходам упродовж 6 місяців 2016 року забезпечено виконання судових рішень, у тому числі постановлених у минулих роках, за їхніми позовами про відшкодування заподіяної кримінальними правопорушеннями шкоди на 734 тис грн.

Як повідомлялося, упродовж І півріччя 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 1131 кримінальний корупційний злочин. Слідчими підрозділами правоохоронних органів до суду з обвинувальним актом направлено 893 кримінальних провадження. Станом на сьогодні за хабарництво засудили понад 220 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення