Збувала порно: Українка відсудила у поліції 270 000 грн

Жінка, яка називає себе веб-моделлю і заробляє на онлайн-шоу для дорослих, наразі зможе не тільки займатися цим легально, а й отримає компенсацію від правоохоронців. Суд зобов'язав МВС виплатити жінці 270 000 гривень за завдані збитки. Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мешканка Чернігова веде веб-трансляції для дорослих. У перший раз за таке заняття її оштрафували на 850 грн у 2013 році. Про те, що жінка продовжує "працюівти", поліцейських повідомив один з її глядачів, надавши два відеофайли з записами трансляції.

Тоді поліцейські спробували жінку притягнути до відповідальності за створення і поширення порнографії, для чого провели оперативну закупівлю послуги. А саме: перебуваючи в своєму робочому кабінеті, чергніговскі поліцейські зробили запис відеотрансляції. Експертиза визнала ці записи порнографічними.

Але судді вирішили, що трансляцію в режимі реального часу сцен сексуального характеру не можна вважати виготовленням порнографії. Тільки передачу матеріалу у вигляді файлів через інтернет можна вважати поширенням порнографії. Жінку виправдав як суд першої інстанції, так і апеляційний суд.

В січні 2020 року суд виніс рішення - компенсувати жінці її перебування під слідством. За кожен з 52 місяців виплатити їй мінімальну заробітну плату (загальна сума становить 216 996 гривень). При цьому суд врахував час перебування під слідством, характер і обсяг страждань, а також зміни в житті жінки, тому збільшив суму компенсації моральної шкоди до 270 000 грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення