Зеленського та Єрмака оштрафують за порушення карантину: скільки вони заплатять

Президента Володимира Зеленського оштрафували за порушення карантину під час робочої поїздки в Хмельницьку область. Про це повідомив сам президент під час спілкування зі ЗМІ в Чернігові.

"Можна зняти маску, так краще чути, а то буде, як на Хмельниччині, випишуть мені штраф, і в принципі правильно зробили", - звернувся він до журналістів перед підходом до преси.

У результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил карантину людей) на власника кафе в Хмельницькому та його відвідувачів. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Наголошується, що до адміністративної відповідальності будуть притягнуті президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, його перший заступник Сергій Трофімов, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габинет і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

"Адміністративні матеріали, складені за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть направлені на розгляд суду", - повідомили в МВС.

Нагадаємо, 3 червня Зеленський відвідав кав'ярню в Хмельницькому. Разом з ним за одним столиком всередині кафе були щонайменше ще п'ять чоловік, у тому числі перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофимов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Однак на той момент урядом було заборонено надання послуг громадського харчування в приміщеннях кафе і ресторанів. Така заборона діяла до 5 червня. Приймати відвідувачів кафе і ресторани могли лише на літніх майданчиках. Президенту загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення