Землетрус у Афганістані призвів до руйнувань у Таджикистані

 РИА Новости

Сильний землетрус з епіцентром в Афганістані торкнулося кілька селищ у Горно-Бадахшанської автономної області Таджикистану. Як повідомили у вівторок у республіканському Комітеті з надзвичайних ситуацій (КЧС) на основі повідомлень підрозділів рятувальних служб на місцях, в результаті розгулу стихії ніхто не постраждав.

"Починаючи з понеділка, коли на суміжній з Таджикистаном території - в районі Гіндукушского хребта в Афганістані - стався потужний землетрус магнітудою 7,5, всі рятувальні підрозділи перейшли на цілодобовий моніторинг, ведучи збір інформації з місць", - вказали в КЧС.

За даними головної служби рятувальної Таджикистану, на ранок отримано інформацію про частковому пошкодженні близько 20 житлових будинків, шкіл і кількох інших соціальних об'єктів в населених пунктах Ішкашим, Рошткала, Мургаб і інших селищ таджицького Бадахшана, який межує з територією, де знаходився епіцентр землетрусу.

За відомостями Геофізичної служби національної академії наук, інтенсивність землетрусу у Душанбе склала більше 6-7 балів за міжнародною шкалою МСК-64. У ряді багатоповерхівок з'явилися незначні тріщини. У Таджикистані сейсмостанції реєструють понад 1 тис. землетрусів на рік, але жителі відчувають тільки десятки з них.

26 жовтня в 13:39 за місцевим часом в Афганістані стався землетрус. Його осередок залягав на глибині 196 км в горах Гіндукуш, епіцентр знаходився в 82 км на південний схід від міста Фейзабад (провінція Бадахшан) і в 250 км від столиці Афганістану Кабулі.

За оцінкою геологічної служби США, магнітуда землетрусу становила 7,5, за даними пакистанського геологічного департаменту - 8,1. Згодом у тому ж районі зафіксована серія повторних підземних поштовхів магнітудою 4,1-4,8.

У загальній складності в Афганістані, Пакистані та Індії жертвами розгулу стихії стали 350 людей, більше 2,2 тис. постраждали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення