Землетрус в Непалі: жертв більшає, люди сплять на холоді через страх зайти в тріснуті будинки (фото)

Унаслідок найсильнішого за останні вісім років землетрусу в Непалі загинули щонайменше 157 людей. Проте кількість жертв може зрости, кажуть місцеві чиновники.

Зазначається, що 105 людей загинули в Джаджаркоті і 52 - в сусідньому районі Рукум-Вест, обидва в провінції Карналі. Епіцентр землетрусу був у селі Раміданда. Національний сейсмологічний центр повідомив, що в районі Джаджаркот було зафіксовано 175 підземних поштовхів, шість з яких були магнітудою 4 бали і вище.

Відомо, що постраждали три міста і три села в Джаджаркоті, населення якого становить 190 000 осіб. Щонайменше 85 людей отримали поранення в Рукум Вест і 55 в Джаджаркоті.

"Багато будинків зруйнувалися, в багатьох інших з'явилися тріщини. Тисячі жителів провели всю ніч в холоді на вулиці, тому що вони боялися зайти в тріснуті будинки", - сказав представник району Джаджаркот Харіш Чандра Шарма.

Як зазначається, рятувальники почали голими руками розгрібати завали зруйнованих будинків, шукаючи тих, хто вижив.

Хоча магнітуда землетрусу не була великою, руйнування і кількість загиблих високі через погану якість забудов в цьому районі, а також через те, що землетрус стався, коли люди спали, кажуть чиновники. Постраждалих людей несли до рятувального гелікоптера, щоб доставити їх до лікарень.

Як відомо, землетрус магнітудою 6,4 бала стався 3 листопада о 23:47 за місцевим часом. Спочатку повідомлялося про 69 загиблих. За даними Національного сейсмологічного центру Непалу, землетрус стався в регіоні Джаджаркот на заході Гімалаїв.

Також в жовтні внаслідок потужних землетрусів в Афганістані загинули понад 2 тисячі людей. А у вересні руйнівний землетрус стався у Марокко – там загинуло близько 3 тисяч людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення