Згубила близькість до «злодія в законі»: стало відомо, як вбивали Михайла Круга

 Fakty.ua

Відомий виконавець у жанрі російського шансону Михайло Круг був убитий в липні 2002 року членом тверської банди «Вовки» Дмитром Веселовим, який пробрався до його будинку разом з кілером цієї ОПГ Олександром Агеєвим. Однак з чиєї наводки і заради яких цілей вони пішли на цей злочин?

Як з'ясували слідчі після допиту кілера Агєєва, йому і Веселову було доручено вкрасти що-небудь цінне з дому артиста. При цьому наказ віддав особисто лідер «Вовків» Олександр Костенко (Лом).

Михайло Круг зі «злодієм в законі» Сашей Севером

«Злодій в законі» переслідував одну мету - будь-яким шляхом привернути до себе Круга, який знаходився в тісній дружбі з його суперником Сашком Севером. Останній, можна сказати, «кришував» Круга.

«Візьміть що-небудь з антикваріату, цінне. Він до мене сам прибіжить », - доручив Костенко своїм бандитам в червні 2002 року.

Однак пограбування пішло не за планом, сформованим Костенко. Бо через 10 хвилин після проникнення злочинців у котедж Круг разом з дружиною і тещею повернулися додому.

При цьому безглузда спроба злочинців сховатися на третьому поверсі будинку стала фатальною як для них, так і для артиста. Бандити були виявлені спочатку тещею, а потім дружиною співака. Саме на їхні крики Круг вибіг з рушницею .

Йому назустріч спускався Веселов, очікувано зав'язалася боротьба, і він вистрілив в Круга двічі, завдавши йому смертельні поранення.

Замовник же злочину Костенко, дізнавшись про те, що трапилося, віддав наказ своїм підлеглим мовчати, а щоб відвести від себе і банди підозри, оголосив нагороду за упіймання вбивць Круга.

Веселов незабаром після цього був убитий одним з підручних Лома Олександром Осиповим. Знаряддя цього вбивства досі шукають оперативники. У 2006 році вбили Лома, невідомі також розправилися з водієм, який привозив і відвозив бандитів до будинку Круга.

Іншого учасника пограбування Агєєва на початку 2003 року заарештували у справі про серію вбивств на замовлення, зараз він відбуває довічне ув'язнення. Його, до слова кажучи, могли вбити ще в СІЗО за наводкою Саші Севера, який, за однією з версій, у 2003 році дізнався про його причетність до вбивства Круга.

Як пише видання, по суті Круг загинув через бажання кримінального авторитета Олександра Костенко (Лома) домогтися того, щоб виконавець був ближче до нього, а не до злодія в законі Олександру Сєверову (Саша Північ).

Як раніше повідомляли, підозрюваний у вбивстві Михайла Круга кілер «Тверских вовків» задушив двох співкамерників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення