Зґвалтування в Кагарлику: скандал з копами набув світового розголосу (відео)

Моніторингова місія ООН з прав людини відреагувала на скандал довкола підозри в зґвалтуванні жінки співробітниками Кагарлицького відділення поліції на Київщині.

Відповідна заява з'явилася на сторінці органу в Facebook. У ній нагадали про неприпустимість застосування силових методів і тортур правоохоронцями та зажадали провести ретельне розслідування злочину.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про сексуальне насильство і тортури по відношенню до жінки і чоловіка у відділенні поліції в Кагарлику. Нільс Мельцер, спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, після свого візиту в Україну в 2018 році, підкреслив, що "слід вжити швидких і ефективних заходів для зміни культури поліції, яка, очевидно, все ще вважає жорстоке поводження прийнятним", – відзначили представники Місії ООН.

Нагадаємо, молоду жінку доставили в Кагарлицьке відділення поліції для дачі свідчень з приводу крадіжок. В процесі допиту, двоє поліцейських (оперуповноважений і начальник одного з секторів відділу поліції) наділи на дівчину протигаз, наручники і зґвалтували кілька разів. Також правоохоронців підозрюють у побитті чоловіка, якому зламали ніс та ребра.

Подробиці - у сюжеті Надзвичайних новин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення