Зґвалтував і заколов викруткою: судді взяли самовідвід у справі про жорстоке вбивство 8-річної дівчинки

Миколаївський апеляційний суд розгляне апеляцію на вирок у справі про зґвалтування та жорстоке вбивство 8-річної дівчинки, оскільки одеські судді взяли самовідвід. Про це повідомляє Інтент.

1 лютого 2023 р. Приморський суд Одеси визнав Михайла Чоботаря винним у вбивстві восьмирічної дівчинки в селі Лощинівка в Ізмаїльському районі Одеської області та засудив його до довічного позбавлення волі.

Ангеліна Мойсеєнко була донькою друга дитинства підозрюваного. Після вбивства дитини в селі почалися погроми. Понад десяток сімей ромів змушені були залишити свої будинки. Оскільки у вбивстві дитини звинуватили наполовину болгарина, наполовину цигана — 21-річного Михайла Чеботаря. Події у Лощинівці у серпні 2016 року загострилися настільки, що до села для підтримки порядку навіть привезли активістів цивільного корпусу "Азов".

У прокуратурі довели, що у серпні 2016 року, будучи напідпитку, чоловік зґвалтував дитину і, з метою приховування злочину, вирішив убити її. Маючи при собі викрутку, завдав кілька ударів її рукояткою по голові постраждалої і колючою частиною – п'ять колотих ударів в область грудної клітини.

Внаслідок травм дівчинка померла на місці. Провину зловмисник у судовому засіданні не визнав.

Читайте також: Дівчинку в Лощинівці вбили викруткою, поки батьків не було вдома

В Лощинівці, де вбили дівчинку, знаходиться наркопритон, - Саакашвілі

На Одещині почалися масові заворушення після звірячого вбивства 8-річної дитини (відео)

Труп дівчинки знайшов місцевий пастух. Ангеліна лежала в траві без одягу біля покинутого будинку, в якому, мабуть, намагалася сховатися від свого переслідувача. Але добігти до цього будинку дівчинка не встигла. Рот Ліни був забитий мохом та трісками.

Захисник підсудного наполягає на невинності Чоботаря і запевняє, що його підзахисний має алібі. Раніше у серпні 2021 року Державне бюро розслідувань відновило перевірку фактів можливих тортур, скоєних Михайлом Чеботарем.

Протягом судового процесу адвокат неодноразово повідомляв про порушення прав підсудного та заявляв відведення суддям.

У листопаді 2022 року Європейський Суд з прав людини визнав порушення Україною Європейської Конвенції з приводу неналежних умов утримання під вартою обвинуваченого у вбивстві Михайла Чоботаря.

Йшлося, серед іншого, і про надмірну тривалість під вартою та відсутність компенсацій за незаконне утримання під вартою.

У результаті Чоботар все ж таки був засуджений в Одесі до довічного ув'язнення, на що його адвокат подав апеляцію.

У грудні 2023 р. розгляд скарги передали до Миколаївського апеляційного суду. Суд поки що не призначив дату засідання для її розгляду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення