Жебрівський пропонує дітям Авдіївки піти до шкіл з понеділка

 Канал 112

З понеділка всі школи Авдіївки мають працювати. Про це в ефірі "112 Україна" заявив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

За його даними, зараз в школи продовжують підвозити генератори, і завтра повинна відновити роботу ще одна школа.

"О 13.00 проводив засідання штабу. В одній школі сьогодні 217 дітей навчалися, завтра поставив завдання відкрити ще одну школу, туди генератор підтягуємо. За будь-яких ситуацій, з понеділка всі школи в Авдіївці мають працювати", - сказав Жебрівський.

Нагадаємо, що 1 вересня в Авдіївці для дітей відкрили двері п'ять шкіл, дві з яких працюють в одному приміщенні.

В Авдіївці через масовані обстріли передмістя та промзони вже кілька днів немає світла і газу, тепло поки подає АКХЗ. Через обстріли бойовиків не вдається почати ремонтні роботи на пошкодженій ЛЕП.

Раніше сьогодні повідомлялося, що бригаду ремонтників ДТЕК в районі Авдіївки, яка повинна була полагодити електропостачання в Авдіївці, знову обстріляли, незважаючи на присутність патрулів СММ ОБСЄ. Павло Жебрівський сподівається, що ремонт можна буде продовжити завтра.

Планувалося, що ремонтні бригади проводитимуть ремонт пошкоджених мереж електропостачання під наглядом патрулів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Втім, прогнозів щодо термінів відновлення електропостачання в Авдіївці не давали.

Нагадаємо, в Авдіївці оголошено режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозу гуманітарної катастрофи. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав глава ВЦА Павло Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовано людей з особливими потребами і хворих.

Зранку в штабі АТО повідомили, що з початком нового дня обстріл Авдіївки продовжилися, противник застосовує "Гради", артилерію калібру 152 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Також розвідка поідомила, що готується провокація: “Знімальну групу з Росії привезли під Авдіївку

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення